Deze tips heb ik gevonden op MindBodyGreen

Deze 10 tips zijn maar het begin, want als je een beetje rond Googeled, dan vind je nog veel meer redenen waarom drinken zo belangrijk is voor ons lichaam en onze gezondheid. Echter, denk ik dat deze 10 tips al goed aangeven waarom het zo belangrijk is om te drinken. De reden waarom ik meer ben gaan drinken is omdat ik last had van hoofdpijn. Allereerst, ik ben nooit een goede drinker geweest. Als ik geen dorst had dan dronk ik gewoonweg niet. Dat kon makkelijk een groot deel van de dag zijn en pas op het moment dat ik hoofdpijn kreeg, bedacht ik me dat ik te weinig gedronken had. Om hoofdpijn te voorkomen en om ook goed te zorgen voor mijn lichaam, huid en algemene gezondheid, vond ik dat het tijd was om er wat aan te gaan doen. Ik moest mijn slechte gewoontes veranderen in goede gewoontes en ik heb een aantal manieren gevonden hoe je dat kan doen. Ik hoop dat deze tips jou ook kunnen helpen bij het meer gaan drinken.

Hoeveel zou je moeten drinken?

Dit is verschillend voor elk persoon en hangt af van je gewicht, geslacht, leeftijd etc. Dus om te berekenen wat het beste is voor jou, heb ik hier een website gevonden waar je kunt uitrekenen hoeveel je zou moeten drinken: https://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/dankzij-formule-water-drinken/

8 manieren om meer water te drinken

  1. Drink water meteen nadat je wakker wordt, want je wilt je lichaam goed hydrateren na een lange nacht slapen. Zorg ervoor dat er een fles of glas water klaarstaat naast je bed, zodat je deze kunt zien als je wakker wordt.
  2. Kies een fles/glas uit die je leuk vindt want op deze manier wil je hem altijd bij je hebben. Als voorbeeld, ik kocht een Starbucks beker in New York (waar ik water indoe ipv koffie) en elke keer als ik eruit drink denk ik terug aan New York. Zorg ervoor dat je je beker kunt gebruiken als leuke accessoire of als herinnering en je wilt hem overal mee naartoe nemen!
  3. Zorg dat je altijd water bij je hebt zodat je het kunt zien staan en het makkelijk kunt pakken. Het is heel makkelijk om gedurende de dag een slokje water te nemen. Je hoeft dan niet in 1x een grote hoeveelheid naar binnen te gooien, maar het zorgt er uit eindelijk voor dat je meer drink dan je denkt.
  4. Drink een glas water nadat je bent wezen plassen. Je kan dit zien als een herinnering aan het drinken en omdat je net water uitgeplast hebt, is het ook belangrijk dat je dit weer aanvult. Het is makkelijk dit ook aan te leren als gewoonte, zodat je er steeds aan herinnert wordt.
  5. Drink een glas water voor elke maaltijd. Dit werkt ook als een herinnering en gewoonte om niet vergeten te drinken. Daarnaast, soms voel je je hongerig terwijl je eigenlijk dorst hebt dus het kan ook helpen tegen vreetbuien.
  6. Houd bij hoeveel water je drink gedurende dag met een water tracking app of in je agenda/planner. Het is belangrijk dat je bijhoudt hoeveel water je gedronken hebt, zodat je precies kunt zien of je voldoende op hebt.
  7. Je kan een alarm zetten. Als je echt een goede herinnering wilt, kan je een alarm zetten dat elk uur afgaat en je dus herinnert aan het drinken. Dit is voor mensen die het fijn vinden een melding te krijgen of gewoon even extra hulp nodig hebben.
  8. Eet meer waterrijk voedsel zoals fruit en groentes. Als voorbeeld, kan je eventueel een lekkere smoothie maken om je water inname op te kricken.

Bij mij hebben deze tips goed geholpen dus ik hoop dat ze jou ook kunnen helpen! Laat het me weten als je mijn tips gaat proberen. Ik ben benieuwd!

Hopelijk tot de volgende keer loves,