Blog post

Colourpop No Filter Foundation

augustus 25, 2018

Een van mijn favoriete merken is Colourpop, omdat ze betaalbaar zijn én hun producten zijn fantastisch! Ik was op zoek naar een nieuwe foundation en rond die tijd kwam Colourpop uit met hun nieuwe No Filter Foundation. Ik heb de foundation een aantal weken gedragen en ben klaar om je mijn mening te geven!

Zoals je misschien wel weet, heeft Colourpop al een concealer uitgebracht en deze heet ook ‘No Filter’ concealer. Het betekent eigenlijk dat ze hun gezichtsproducten aan het uitbreiden zijn met deze foundation. Daarnaast heeft Colourpop naast de concealer en de foundation nog 2 producten uitgebracht: No Filter Loose Setting Powder en No Filter Sheer Matte Pressed Powder. Deze poeders komen in verschillende kleuren, zodat ze alle huidskleuren matchen, net zoals de concealers en de foundations. Ik vind het heel tof dat ze een hele lijn met producten hebben uitgebracht, die perfect bij elkaar passen. Bovendien, de prijzen varieren tussen de $6 – $12, wat omgerekend zo’n 5 – 10 euro is. Dat is super betaalbaar!

Ik heb de poeders nog niet geprobeerd, maar ik beloof dat ik deze in de toekomst zeker ga proberen! Echter, heb ik de concealer al wel eens geprobeerd. Helaas was de kleur die ik kocht te licht voor me dus ik wil graag de concealer opnieuw kopen in hopelijk wel de goede kleur, om een echte mening te vormen. Toch moet ik wel zeggen dat, ondanks dat het niet de juiste kleur was, ik de concealer wel heel prettig vond. De formule was heel fijn en het product zelf zag er goed uit. Omdat ik al vrij tevreden was met de concealer, verwachtte ik dat de foundation zeker net zo goed zou zijn. Vandaag zal ik mijn mening met je delen.

De verpakking

Allereerst de verpakking en mijn kleur. De kartonnen verpakking is zacht roze met wit, de naam en het logo staan op de voorkant. De kleur staat op de bovenkant, ik heb kleur Light 45. Wat heel fijn is, is dat Colourpop een ‘Match By Brand’ knopje, waarbij je kunt invullen welk merk je nu draagt en welke kleur, zodat je kunt zien welke Colourpop foundation het dichtsbij in de buurt komt. Mijn referentie was de Fenty Beauty foundation, die eigenlijk te donker is voor me. Toen ik erachter kwam welke Colourpop foundation dichtbij mijn Fenty foundation kwam, heb ik bewust een kleur lichter gekozen. Echter, dit was wel een gok en kon makkelijk te verkeerde kleur zijn.

Dit is de echte verpakking, een glazen flesje. Ik wil eerst even benoemen dat het flesje al een beetje vies is, omdat ik het vaak gebruikt heb. Het flesje komt zonder dopje maar je kan het pompje op slot zetten, zodat je geen product verspilt. De dop is heel makkelijk op slot te zetten en daardoor mis ik eigenlijk niet eens een dop. Het flesje heeft de naam en logo op de voorkant en een klein beetje informatie op de achterkant. Daarnaast is het flesje bedolven onder de kleine sterretjes, zo leuk!

Een close up van het pompje. Pas op met het gebruiken, want als je te hard duwt schiet het product eruit. Als je voorzichting pompt, kan je beheersen hoeveel product eruit komt. Ik vind het zelf makkelijk werken en ik heb nog geen product verspilt.

Swatches

Hier is een foto van de foundation. Het is een neutrale foundation met een gele ondertoon voor lichte huidskleuren. Dit is de hoeveelheid van 1 pomp. Je kan hier in principe je hele gezicht mee bedekken voor een medium dekking. Als je graag volledige dekking wilt, raad ik je aan om meer product te gebruiken. Als voorbeeld, zelf gebruik ik 2.5 pompje voor een volledige dekking. 2 pompjes om mijn gezicht goed te bedekken en een half pompje op plekken zoals mijn wangen, voorhoofd en kin nog iets meer te bedekken. Je kan deze foundation makkelijk opbouwen naar hoe jij het prettig vindt, dat vind ik heel fijn.

Op deze foto is het druppeltje van de foto hierboven verspreidt over mijn arm. Zoals je kunt zien, krijg je echt wel een volledige dekking. Ik heb het op deze foto nog niet echt geblend en daarom ziet het er erg cakey uit, maar ik beloof je dat het er zo niet op het gezicht uitziet. De foundation is luchtig, opbouwbaar, heeft een blurrend effect en ziet er heel natuurlijk uit. Ik vind de formule heel prettig en als ik de foundation draag, heb ik haast het idee dat ik niks op mijn gezicht heb zitten. Het is makkelijk te grbuiken met andere producten (concealer en poeders).

Op het gezicht

Ik hou er nooit zo van om foto’s van mijzelf te plaatsen haha, maar ik wilde je toch laten zien hoe mooi de foundation eruit ziet op mijn gezicht. Beide foto’s zijn op een andere dag, in verschillende licht (de linker foto is in de ochtend gemaakt en de rechter foto in de namiddag) om te laten zien hoe de foundation eruit ziet. Normaal gesproken heb ik weinig last van puistjes, maar toen ik een tijdje terug mijn medicijnen heb veranderd, kreeg ik opeens behoorlijke acné. Mijn voorhoofd, kin en neus zaten vol met puistjes en rode vlekken. Gelukkig wordt de acné ondertussen al minder, maar ik heb nog steeds wat rode plekjes en littekentjes. Zoals je kan zien, bedekt de foundation alles prachtig! Ik was echt onzeker de laatste tijd door de acné, maar dankzij deze foundation ben ik weer wat zelfverzekerder geworden. Ik vind zelf dat het er heel natuurlijk uitziet en ik ben blij met het resultaat!

Aangezien de Colourpop concealer die ik kocht niet de juiste kleur was, heb ik de Kylie Cosmetics concealer gebruikt in de kleur Ivory. Deze concealer gaat ook heel goed samen met de foundation. Het is heel fijn dat je je favoriete concealer gewoon kunt blijven gebruiken met de foundation als je niet per se de Colourpop concealer wilt kopen. Ik heb de KKW Beauty Baking Powder gebruikt on mijn concealer af te poederen en de Urban Decay All Nighter Setting Powder om mijn hele gezicht af te poederen.

Mocht je je afvragen welke highlighter ik hier draag, dit is de Kylie Cosmetics Champagne Showers highlighter. De lipstick die ik draag in de linker foto is Kylie Cosmetics August matte lipstick en de rechter foto is Kylie Cosmetics Twenty One Matte Lip Kit. Al deze producten kun je terugvinden in deze review.

Product informatie

De foundation is te koop voor $12, wat omgerekend €10,50 is en het bevat 25 ml. Ter vergelijking, de Fenty Beauty Foundation kost €33,50 voor 32 ml. Zoals altijd is ook dit product weer 100% dierproefvrij en vegan. De concealer is te koop voor $6 / €5 en de poeders zijn te koop voor $9 / €7,70. Hou ook bij Colourpop rekening dat als je boven de 22 euro bestelt, je te maken krijgt met invoerkosten. De verzendkosten tellen niet mee (je kunt dus voor 22 euro bestellen en daarbij 10 euro verzendkosten hebben, maar dan hoef je geen invoerkosten te betalen). De producten van Colourpop zijn erg betaalbaar!

Ingrediënten

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Butylene Glycol, Phenyl Trimethicone, Glycerin, Hydrogenated Polyisobutene, Silica, Peg-10 Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Trimethylsiloxysilicate, Synthetic Sapphire, Polypropylsilsesquioxane, Dimethicone Crosspolymer, Polysorbate 20, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Triethoxycaprylylsilane, Potassium Sorbate, Trisodium Edta, Hexylene Glycol, Tocopherol; MAY CONTAIN: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

Final Thoughts

Ik ben echt gek op deze foundation! Het is betaalbaar, makkelijk in gebruik, ziet er heel natuurlijk uit, brengt super makkelijk aan en je zal geen product verspillen door het slotje. Ik raad je echt aan om deze foundation eens te proberen als je op zoek bent naar een nieuwe! Bovendien, heb ik een hoop positieve dingen gehoord over de andere No Filter producten dus deze zou je ook eens kunnen bekijken! Je kan de foundation hier vinden. Er is een uitgebreide kleuren keuze dus ik weet zeker dat er een goede kleur voor je bij zit!

Ga je deze foundation proberen? Laat het me weten!

Hopelijk tot de volgende keer loves,

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post Next Post