Blog post

Tarte Cosmetics Tartelette Toasted Palette

september 22, 2018

Tarte Cosmetics is helaas niet makkelijk te koop voor mij, het is namelijk niet te koop in Nederland (nog niet?) en in Sephora in Europa verkopen ze geen Tarte. Gelukkig kan ik wel aan producten komen via hun eigen website, maar dan krijg je wel te maken met invoerkosten. Dus toen ik in NYC was heb ik mijn eerste Tarte product ooit gekocht!

Tarte Cosmetics is een merk dat al een langere tijd op mijn verlanglijstje staat. Aangezien het dus moeilijk is om Tarte producten te kopen, had ik nog niks van het merk geprobeerd. Wat al heel lang op mijn verlanglijstje staat, is het Tartelette Toasted Palette en ik denk dat dit ook het eerste product was waar ik meteen naar op zoek ging in Sephora. Maar is het ook zo goed als ik dacht dat het zou zijn? Vind ik het een fijn palette? Ik ga jullie alles vertellen over mijn bevindingen vandaag!

Waarom Tarte en waarom dit palette?

Dit is iets wat je je misschien afvraagd na het lezen van de bovenstaande tekst. Ik denk dat de meeste Youtubers die ik volg Amerikaans zijn en daarom zie ik regelmatig Tarte producten voorbij komen. Mijn favoriete Youtuber Nicol Concilio (check haar kanaal hier!) gebruikt regelmatig Tarte producten en daardoor werd ik heel nieuwsgierig naar het merk. Bovendien, was haar review van de Tartelette Toasted palette heel positief. Uit eindelijk besloot ik dus dat ik dit palette echt wilde proberen!

De verpakking

Dit is de kartonnen verpakking waarin het palette te koop is. Het ziet er hetzelfde uit als de verpakking van het palette zelf en ik vind het er mooi uit zien. Ik vind de kleuren van de verpakking heel erg tof. Ik dacht meteen aan een tijger haha. Je kan de ingredienten en andere informatie op de achterkant van de verpakking vinden.

Hier is het palette zelf. Zoals je kunt zien, is de verpakking dus vrijwel hetzelfde als de kartonnen verpakking. Het palette zelf ziet er echt heel luxe uit en zo voelt het ook als je het vast hebt. Ik vinden de gouden details in combinatie met de bruine en oranje tinten heel erg mooi. Het laat goed zien wat je van het palette kunt verwachten. Ik vind dat Tarte het goed gedaan heeft qua verpakking! Alleen al hierom, zou ik zeggen dat het het geld waard is.

Ik vond het moeilijk om dit palette mooi op de foto te krijgen vanwege de spiegel/bovenkant van het palette. Deze kan namelijk niet helemaal plat gelegd worden, hij blijft altijd recht overeind staan. Dat vind ik geen probleem met het gebruiken van het palette, maar het is wel lastig met het maken van een goede foto haha. Maar kijk deze kleuren! Ik hou echt van deze tinten, de varietie en de verschillende formules. En oh mijn God, de geur! Dit palette ruikt zo lekker! Het heeft een zachte zoete geur en ik vind het heerlijk! Je krijgt bijna zin dit palette op te eten haha.

Kleur omschrijving

 • s’more (pinky beige)
 • sunrise (golden beige)
 • sunset (bronze)
 • crackle (brown with gold flecks)
 • cashmere (pale peach)
 • warmth (terracotta)
 • flame (metallic rust)
 • cozy (brick)
 • candle (champagne)
 • latte (tan)
 • simmer (copper)
 • fireside (deep plum)

Swatches

Wauw, kijk hoe gepigmenteerd deze swatches zijn! De linker foto is gemaakt met natuurlijk licht en de rechter foto is gemaakt met flitser. Van boven naar beneden: s’more, sunrise, sunset, crackle, cashmere, warmth, flame, cozy, candle, latte, simmer en fireside.

Het was super makkelijk om de oogschaduw te swatchen, het bracht heel makkelijk en soepel aan. Ik had totaal geen fallout, niet op mijn arm en ook niet op mijn gezicht. Daarnaast had ik ook geen kickback in de pan. Geen elke kleur was vlekkerig tijdens het aanbrengen op mijn arm of op mijn ogen. De pigmentatie en de kleuren zijn prachtig. Je kan heel veel verschillende looks maken met het palette. De metallic kleuren zijn heel mooi, maar ook de matte kleuren zijn top. Ik hou ervan!

Product informatie

Dit palette bevat 12 x 1.50g / 0.053oz en wordt verkocht voor $39, ook wel ongeveer 33,20 euro. Je kan dit alleen kopen op de Tarte Cosmetics site. Helaas kunnen wij niet meer bestellen op de Amerikaanse Sephora site wegens de nieuwe privacywet.

Final Thoughts

Ik denk dat dit palette zeker het geld waard is. De verpakking is heel luxe en de oogschaduw zelf werkt heel erg goed en is super gepigmenteerd. Daarnaast, vind ik het ook niet veel geld voor een oogschaduw palette met 12 kleuren. Ik weet zeker dat dit niet mijn eerste en laatste product is van Tarte. Ik kan niet wachten om meer producten te ontdekken!

Hopelijk tot de volgende keer loves,

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post Next Post